LIJEČIO SE 306 DANA OD KORONE: Britanac otpušten iz bolnice

Penzionisani advokat Džefri Vulf vratio se kući nakon 306 dana provedenih u bolnici u koju je smješten u prvim sedmicama pandemije nakon što je otkriveno da je zaražen koronavirusom.

Vjeruje se da je ovaj 74-godišnji Britanac proveo u bolnici jedan od najdužih perioda tokom liječenja od COVID-19, piše Klix.ba.

On je u jednom trenutku bio u toliko lošem zdravstvenom stanju da su bolničari pozvali njegove sinove da se oproste od njega, međutim, on se, prema njegovoj priči, iz kome iznenada probudio u julu prošle godine.

Nakon što je otpušten s intenzivne njege, prebačen je na liječenje u Kraljevsku bolnicu za neuro-invaliditet u Londonu zbog oštećenja mozga usljed zaraze koronavirusom što je izazvalo paralizu jednog dijela tijela i afaziju.

“Osoblje u obje bolnice je bilo nevjerovatno. Srećan sam što se vraćam kući nakon ovolikog vremena. Za mene je ovaj dan poput slobode. Da znate da se najviše radujem odresku i čipsu”, kazao je Vulf.

Kao penzionisani advokat bio je izuzetno aktivan, trenirao je i imao brojne hobije te je bio bez bilo kakvih problema sa zdravstvenim stanjem. Zaraza je pokazala svoju najgoru stranu pa su tako ljekari prvo kazali njegovoj djeci da je riječ o meningitisu.

Prva faza njegovog liječenja trajala je 127 dana, od čega je 67 proveo na respiratoru. Iz bolnice je ispraćen aplauzom, nakon čega je prebačen na neurološku rehabilitaciju za govor i fizikalnu terapiju.

Na rehabilitaciji je proveo dodatnih 179 dana, a juče je pušten kući.

“Bila je to vraška borba. Njegova prva šala je bila da je izabrao težak način za preskočiti zadnju godinu Trampovog mandata, ali da je svejedno vrijedjelo”, rekao je jedan od njegovih sinova, piše The Guardian.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button