Lučić kao „Kaluđer“ preko kriptovanog telefona razgovarao sa Mujovićem

Zatvorski policajac Vladan Lučić preko kriptovanog telefona razgovarao je sa Radovanom Mujovićem, visokopozicioniranim članom kavačkog klana, o čemu tužilaštvo posjeduje dokaze koji će, ukoliko dođe do podizanja optužnice, biti u tom aktu, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.

U naredbi za sprovođenje istrage se navodi da je Lučić koristio niknejm „Kaluđer“ u komunikaciji sa Mujovićem.

Lučić je zajedno sa Mujovićem označen kao dio kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok je bio u spuškom Istražnom zatvoru.

Lučić je bio zaposlen u Istražnom zatvoru. Istražitelji sumnjaju da je pružao logističku podršku članovima organizovane kriminalne grupe.

Njemu je određen pritvor zbog sumnje da bi mogao pobjeći i uticao na svjedoke u istrazi grupe koja je planirala ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok se nalazio u spuškom Istražnom zatvoru.

Odluku o pritvoru donio je predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Specijalno tužilaštvo je za pripadnike ove grupe, pored Lučića i Mujovića, označilo Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Stefana Kraljevića, Danila Bakića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Zvicer i Vujotić, pripadnici kavačkog klana, sumnjiče se za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Oni se takođe sumnjiče da su ovu grupu formirali uz pomoć Lučića.

Kako je policija saopštila, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena lica nalaze u UIKS-u na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih djela.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com