Lukašenko iznenada završio u bolnici - Volim Podgoricu

Lukašenko iznenada završio u bolnici

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu u Minsku, objavili su bjeloruski Evroradio i Hajun.

Kako su javili, povorka automobila koja obično prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 7 uveče. Za to vrijeme prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice bile su pod prismotrom naoružanih stražara.

Lukašenko se poslednji put pojavio u javnosti 9. maja, kada je zajedno sa Vladimirom Putinom prisustvovao paradi povodom Dana pobjede u Moskvi, piše Yahoo.

Tada su svi komentarisali da predsjednik Belorusije izgleda prilično slabo. Za razliku od ostalih lidera koji su prisustvovali proslavi, Lukašenka je trebalo voziti čak i na kratke udaljenosti. Zbog slabosti je čak propustio i zvanični ručak sa Vladimirom Putinom.

Rojters je primjetio da je Lukašenko izgledao “umorno i nervozno lupkajući nogama”, a “desna ruka mu je bila vidno zavijena i generalno se činilo da mu nije dobro”.

Kasnije tog dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobjede u Minsku. Međutim, on je prekršio tradiciju i umjesto vojne uniforme obukao je odijelo i nije održao govor. A u poslednje dvije nedelje prisustvovao je vrlo malo događaja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com