Mandić i Knežević položili vijence na Gazimestanu

Predsjednici NSD i DNP, Andrija Mandić i Milan Knežević, položili su vijence na Gazimestanu, posvećene kosovskim junacima, koji su 1389. godine, u boju sa otomanskim osvajačima, žrtvovali svoje živote u odbrani otadžbine i pravoslavlja, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

” I posle šest vjekova Kosovska bitka predstavlja jedan od glavnih putokaza rodoljublja, koji našem narodu na Kosovu i Metohiji daje snagu za opstanak i očuvanje duhovnog nasljeđa na svetoj zemlji. Zato je svaki novi Vidovdan obnova istorijskog pamćenja, ali i opomena da bez nacionalnog i duhovnog jedinstva, u svim geopolitičkim izazovima današnjice, moramo biti mudri i spremni da odbranimo temelje našeg postojanja ” navode iz DF-a.

Kako dodaju, zadivljeni hrabrošću i istrajnošću našeg naroda da ostane na svojim vjekovnim ognjištima, čelnici DF-a su još jednom iskazali zahvalnost rukovodstvima opština Priština i Gračanica na pozivu da uzmu učešća na Vidovdanskim svečanostima, i prenesu solidarnost i podršku većinske Crne Gore.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com