MANDIĆ: Rekonstrukcija, nova Vlada ili izbori

Jedan od lidera DF Andrija Mandić  gostujući u emisiji “Press pluss sa Rajkom Raičevićem” na Adria Televiziji  ocijenio je da Vlada Crne Gore nije zaslužila prelaznu ocjenu, dodajući da 41 poslanik vladajuće većine smatra da je sadašnje stanje neodrživo.

Prilikom formiranja Vlade Crne Gore 4. decembra prošle godine, podsjeća Mandić, premijer Zdravko Krivokapić tražio je 200 dana za ocjenu njenog učinka.

Na osnovu njegove analize političkih dešavanja u tom vremenskom intervalu, konstatuje da aktuelna izvršna vlast ne zaslužuje prelaznu ocjenu.

“Nakon tih 200 dana mi smo konstatovali i saopštili da Vlada u ovom sastavu nema našu podršku. Od tada, pa sve danas vodimo razgovore, pregovore, povećavao se broj političkih subjekata koji su, takođe, iskazivali nezadovoljstvo sa radom Vlade. Sada je svih 41 poslanik na poziciji na je trenutno stanje neodrživo“, pojasnio je Mandić.

Poručuje da postoji nekoliko mogućih scenarija za rješenje krize unutar vladajuće koalicije.

“Jedan je put rekonstrukcija Vlade za koju se, u ovom trenutku, zalaže najveći broj poslanika. Drugi put je izbor nove Vlade, a ako se ne postigne nijedan od tih dogovora, odnosno ciljeva koje smo postavili, onda će na kraju sigurno uslijediti treći put da ćemo morati da pitamo narod kako će se raditi dalje“, kazao je Mandić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com