MANDIĆ: Uvjeren sam da je na sličan način kupljena i presuda u prvostepenom postupku - Volim Podgoricu

MANDIĆ: Uvjeren sam da je na sličan način kupljena i presuda u prvostepenom postupku

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da želi da pita jednog od tužilaca o tome da li je pokrenut predmet protiv Petra Lazovića i Ljuba Milovića u vezi sa navodnim pokušajem “kupovine” presude Apelacionog suda za slučaj državni udar.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić kazao je da uvjeren da je “na sličan način kupljena i presuda u prvostepenom postupku”, dodavši da trenutno nema dokaze za to ali da vjeruje da će isplivati.

“Onda vidimo u drugostepenom postupku da su postojale ipak neke časne sudije koje nisu mogli da kupe. Treba da se utvrdi ta mreža u crnogorskom pravosuđu, mreža onih koji su spremni da zakucaju na vrata sudija da ih pitaju koliko ste Vi raspoloženi da vam mi damo novca da vi donesete presudu onakvu kakvu mi želimo i koja nama politički odgovara”, dodao je on.

“Vijesti” su juče objavile da su Lazović i Milović poručivali da ne može da fali novca samo da bi se potvrdilia prvostepana presuda u slučaju državni udar, kojom su, između ostalog, Knežević i Mandić, tada opozicioni lideri osuđeni na po pet godina robije.

“S obzirom na to da je ovo kriminalna grupa išla u pravcu da novcem od kriminala korumpira sudije Apelacionog suda, bilo bi značajno da se pokrene istraga. Vjerujemo da će se tužilaštvo i ostali državni organi oglasiti, s obzirom na to da je ovo dokaz o tome kako je montiran državni udar. Ono što je veoma bitno je da ako postoji prepiska između Suzane Mugoše i Vesne Medenice, da li postoje dokazi o zloupotrebi službenog položaja”, istakao je Knežević na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore.

“Ne očekujemo ni od koga ni empatiju, ni podršku jer ovdje se podrška dobija samo ako neki pingvin iščaši nogu na Arktiku ili ako se zapali pola rala šume u Amazonu, onda skaču sve nevladine organizacije i traže da se svi javno izjasnimo i podržimo iščašenog pingvina i zapaljene amazonske šume, a kad se osam godina fingira i montira sudski proces protiv Andrije Mandića, Mihaila Čađenovića, mene, srpskih državljana i ruskih državljana koje nikad niko nije vidio, onda treba da se saopšti da je DPS jednako DF”, objasnio je lider DNP-a.

On je podsjetio da su Andrija Mandić, on i njihovi advokati tražili da se optužnica odbaci.

“Vokabular Vesne Medenice pokazuje stanje u crnogorskom tužilaštvu i sudstvu” kazao je Knežević, alaudirajući na njene psovke izrečene u prepisci sa koleginicom.

“Vijesti” su juče objavile da je nakon što joj je šefica kabineta Mirjana Bobičić 5. februara 2021. godine poslala link teksta sa jednog portala, koji je objavio da je Apelacioni sud ukinuo presudu za državni udar, nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica odgovorila: “Znam, majku im je*em četničku”.

Andrija Mandić je na pres konferenciji rekao da se juče dogodio pravosudni zemljotres.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com