MARKOVIĆ APELUJE: Ukinuti zatvaranje gradova, maske da su svuda obavezne

Poslanik DPS-a Duško Marković saopštio je da zatvaranje gradova i ograničavanje kretanja unutar zemlje nije dalo rezultat, te da bi ga trebalo ga ukinuti.

Umjesto toga, kako je napisao na Tviteru, trebalo bi zatvoriti granice za sve koji nemaju PCR test ne stariji od 48 sati.

Navodi da Crna Gora svakog dana ostaje bez velikog broja života.

“Prošle godine ponovio sam više puta da je ljudski život najdragocjeniji, i da je njegova odbrana od kovida prvi i najvažniji zadatak – na kojem su tadašnja Vlada i institucije uspijevale i pružale adekvatan odgovor”, rekao je Marković.

Predlaže ukidanje zabrane kretanja unutar Crne Gore.

“Zatvaranje gradova i ograničavanje kretanja unutar Crne Gore, nije dalo rezultat i treba ga ukinuti. Umjesto toga – zatvorite granice za sve koji nemaju PCR test ne stariji od 48h; uvedite obavezno nošenje maski u zatvorenom i na otvorenom, uključujući i sredstva javnog prevoza”, rekao je Marković.

Apeluje na uvođenje obaveznog nošenja maski u zatvorenom i na otvorenom, uključujući i sredstva javnog prevoza…

“I ograničite kretanje u grupi na dvije osobe, osim za roditelje sa djecom. Odavno je trebalo stručnije i odlučnije postaviti zdravstveno-bezbjednosne mjere, jer se jedino znanjem i odgovornošću mogu sačuvati život i zdravlje kao najvrednije dobro”, napisao je Marković.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button