MARKOVIĆ NAJAVIO DA DPS PREKIDA BOJKOT VIJESTI: Ova Vlada je ponizila Crnu Goru, nismo mi kreirali ovu promjenu

Bivši premijer Duško Marković poručio je večeras, gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, da je u emisiji u svojstvu bivšeg premijera, a ne funkcionera DPS-a.

“Moje prisustvo je lična procjena i slobodan izbor”, rekao je Marković.

On je kazao da vjeruje u politički i lični kredibilitet političkih i partijskih drugova “da procjene gdje je važno i najkredibilnije predstaviti svoju politilku vizije i ideje i partijski program”, ali je i najavio da će se ta praksa promijeniti.

Na pitanje o katuelnoj vlasti, kazao je:

“Ne mogu saopštiti pozitivan stav na ukupne politike u zemlji. Crna Gora prolazi najsloženiji period od nezavisnosti. Aktuelna Vlada je svojim djelovanjem Crnu Goru dovela do nivoa demokratskog opstanka, naveo je Marković.

“Mislim da je naša ključna greška, ili nedostatak politike, na jednom pitanju iz kojeg proizilaze i drugi nedostaci. Radeći na strateškoj orjenaciji i ostvarivanju spoljnopolitički prioriteta, zaboravili smo, ili nismo stigli da se kvalitetno bavimo problemima građana, njihovim pojedinačnim problemima, njihovim standardom, kvaliteom života”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li je možda DPS prokrčio put ljudima poput Vesne Bratić ili Ratka Mitrovića, nekadašnjim funkcionerima poput Slavoljuba Stijepovića ili Branimira Gvozdenovića, Marković je rekao da svaka vlast ima svoje slabosti, političke ili programske.

Marković je rekao da je Crna Gora za vrijeme bivše vlasti bila “uređen sistem”.

Na konstataciju voditelja da u kabinetu predsjednika Mila Đukanovića sjede tri čovjeka protiv koji se vode postupci, Marković je kazao da partija ima svoja pravila i standarde i izbjegao konkretan odgovor.

“Da se vratimo suštini dijaloga odnosno efekata ove Vlade i da li su njeni rezultati zasnovani na rezuultatima bivše vlade. Mi danas imamo Vladu koja nije u stanju da vrši ustavne nadlećnosti, Vladu apsurdnog političkog sadrćaja, koja nema podršku političkih grupa koje su je kreirale, koja je ponizila Crnu Goru”, kazao je Marković”.

Marković je, na pitanje da li je bivša vlast odgovorna za vladu koju imamo dana, rekoa da nije “DPS kreirao ovu Vladu”.

“Ova vlada nema potencijal da ide prema parlamentu, samo jedan reformski zakon je usvojen. Ova Vlada ne može da predloži nijedan zakon niti dobije saglasnost za svoje politike. Imamo parlametn koji ne fiunkcioniše, ne zasijeda mjesecima, čujemo nesuvisla saopštenja da se nezakazivanjem sjednica parlamenta ne želi derogirati parlament”, kazao je Marković.

On je rekao da se ne radi o bojkotu parlamenta od strane Demokratske partije socjalista.

“Vlada ne funkiconiše i parlament ne funkcioniše. Kako za to može biti kriva opozicija”, kazao je Marković.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com