MARTINOVIĆ: Formiranje vlasti u Kolašinu do kraja godine, izglasavanje budžeta prvi korak - Volim Podgoricu

MARTINOVIĆ: Formiranje vlasti u Kolašinu do kraja godine, izglasavanje budžeta prvi korak

Vlast u Kolašinu zvanično bi mogla biti formirana prije novogodišnjih praznika, kazao je za Portal RTCG poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović, koji će upravljati ovom opštinom u naredne četiri godine.

“Očekujem da će sadašnja zakonodavna vlast ispoštovati Zakonom propisane rokove te da će predsjednik Skupštine opštine Milan Đukić sazvati konstitutivnu sjednicu u narednim danima, obzirom da su konačni rezultati za izbor odbornika u SO Kolašin objavljeni prošle sedmice, te u skladu sa tim vlast bi zvanično mogla biti formirana prije novogodišnjih praznika”, kazao je Martinović.

Poručuje da će prvi korak po stupanju na dužnost biti izglasavanje budžeta za 2023. godinu i paraleleno sa njim Programa uređenja prostora koji prati realizaciju kapitalnog budžeta.

“Ovo svakako mora biti prvi korak kako bi lokalna uprava mogla da funkcioniše i izvršava svoje obaveze prema građanima čiji je servis. Po stupanju na dužnost, odredićemo prioritetne projekte koje je neophodno realizovati tokom 2023. godine kako tokom građevinske sezone ne bi gubili vrijeme na sprovođenju administrativnih i tenderskih procedura. Prije svega mislim na izgradnju garaže, rekonstrukciju ulice Boška Rašovića i brojne druge projekte kojima ćemo poboljšati uslove za život i rad u gradu”, kazao je Martinović.

Tvrdi da je jedan od prioriteta i priprema i organizacija MOSI igara koje opštinu očekuju početkom jula, “a za koje je neophodno pripremiti nedostajuću infrastrukturu obzirom da prethodna vlast od decembra 2019. do danas nije odradila apsolutno ništa na stvaranju uslova u poboljšanju postojeće i izgradnji nove infrastrukture”.

Kaže da je odbornički klub Demokrata bio najveći kritičar odlazeće vlasti tokom četvorogodišnjeg mandata.

“Brojne malverzacija na koje smo javno ukazivali već su dobile svoj epilog kroz inspekcijske nadzore i pred drugim nadležnim državnim organima. Svakako za oblasti za koje smatram da ima potrebe da se izvrši monitoring biće i odrađen, a javnost upoznata sa rezultatima”, poručuje Martinović.

Prema njegovoj ocjeni, najveći problem koji stoji pred lokalnom upravom jeste rješavanje niza problema koji su detektovani u gradu po otvaranju auto-puta Podgorica-Kolašin.

“Riječ je o velikom broju infrastrukturnih problema koji zahtijevaju hitnost u postupanju, a sa druge strane njihova realizacija iziskuje određeno vrijeme obzirom da svi radovi tog tipa zahtijevaju postojanje revidovane projektne dokumentacije, uredno sprovedene tendere i izbor najpovoljnijeg ponuđača i realizaciju u skladu sa zaključenim ugovorom”, kazao je Martinović.

Ističe da je neophodno dodatno srediti gradske saobraćajnice, osposobiti što više privremenih parking prostora, započeti izgradnju gradske parking garaže, na pojedinim saobraćajnicama riješiti pitanje atmosferske kanalizacije, ali i rješavati pitanje vodosnabdijevanja koje godinama unazad se usložnjava u ljetnjim mjesecima.

Podsjetimo, na lokalnim izborima 23. oktobra DPS-SDP-SD i nestranačke ličnosti osvojile su devet mandata. Toliko mandata osvojila je i lista Demokratske i Ujedinjene Crne Gore, koji će vlast činiti sa još četiri odbornika DF-a, po tri Pokreta Evropa sad i SNP-a i jednim sa liste URA.

Grupa birača Momčilo Vukčević na lokalnim izborima osvojila je dva mandata.

Kako je ranije saopšteno, prvi potpredsjednik Opštine biće iz Pokreta Evropa sad,  drugi iz SNP-a, dok će predsjednik Skupštine opštine (SO) biti iz redova DF-a.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com