MARTINOVIĆ – MARSELA: Ogromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije - Volim Podgoricu

MARTINOVIĆ – MARSELA: Ogromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović  u toku današnjeg susreta sa ambasadorkom  Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom, kazao je da  vidi ogromnu šansu za saradnju između dvije zemlje na polju turizma i ekologije, a koju, kako je kazao, “ne smiju da propuste”.

Martinović je, kako je saopšteno iz resora, zahvalio na posjeti i želji Ambasade za povezivanje dvije zemlje i apostrofirao značaj u pogledu turističke ponude između Crne Gore i Italije.

On je istakao i značaj otvaranja nove avio linije između Crne Gore i Italije, od strane Air Montenegro.

Ministar je, kako je navedeno, napomenuo  i doprinos Italije u pogledu zatvaranja Poglavlja 27, bez čijeg ispunjena nema evropskog puta i naglasio da se mora “naći balans između privrednih i ekoloških projekata, a sve u cilju ispunjena standarda koji dolaze iz Brisela”.

Martinović je istakao završetak Eko zagrade u Podgorici, koja bi trebalo da bude završena sredinom decembra, i za koju se nada da će je zajednički otvoriti sa Ambasadom Italije.

Dodaje se da u samom zaključku ministar je još jednom zahvalio na posjeti i poručio da vidi “ogromnu šansu za saradnju između Crne Gore i Italije na polju turizma i ekologije, a koju dvije zemlje ne smiju da propuste”.

Martinović je naglasio da će uradite sve kako bi se dvije zemlje povezale, a italijanskim kompanijama, ekspertima, turističkim poslenicima poručio da “su i više nego dobro došli u našu zemlju”.

Iz resora su kazali da je ambasadorka Marsela istakla  zadovoljstvo zbog formiranja 44. Vlade Crne Gore i naglasila potrebu za povezivanjem dvije zemlje u oblasti turizma i ekologije.

Podržala je, ističu iz resora, uspostavljanje avio linije između Crne Gore i Italije, odnosno direktnog leta između Rima i Podgorice i poručila da će u okviru svojih nadležnosti pomoći kako bi, čekajući ljetnju sezonu, imali već određeni broj prodatih paketa preko njihovih turstičkih agencija.

“Saglasna je sa ministrom Martinovićem o potrebi Italije u zatvaranju poglavlja 27, ali i u organizovanju sastanaka na kojem bi se pronašli i ustanovili modaliteti podrške”, kazali su iz ministarstva.

Na kraju je zahvalila Martinoviću na gostoprimstvu i izrazila uvjerenje da će sve o čemu su razgovarali biti i postignuto.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com