Maske posjetila Policijsku akademiju: Dogovoreni budući koraci u saradnji - Volim Podgoricu

Maske posjetila Policijsku akademiju: Dogovoreni budući koraci u saradnji

Policijsku akademiju u Danilovgradu juče je posjetila delegacija Ambasade Francuske, na čelu sa novoizabranom ambasadorkom za Crnu Goru An Mari Maske.

Na sastanku sa direktorom te ustanove Vladimirom Stanišićem, ambasadorka je uputila riječi podrške Policijskoj akademiji i unapređenju rada i funkcionisanja cjelokupnog bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori.

U tom smislu, kako su pojasnili, dogovoreni su budući koraci u saradnji Ambasade Francuske u Crnoj Gori i Policijske akademije, koji bi, između ostalog, uključivali dvonedjeljnu posjetu francuskih eksperata sa ciljem pružanja asistencije u radu i u eventualnoj reorganizaciji ove institucije.

Takođe, dodaju govorilo se i o mogućoj razmjeni predavačkog kadra i studenata, kao i potpisivanju Sporazuma o saradnji između Policijske akademije u Danilovgradu i Policijske akademije u Francuskoj.

Sa Akademije su naveli da nakon sastanka Maske, zajedno sa direktoricom Centra za ženska prava Majom Raičević, šeficom kabineta Ministra unutrašnjih poslova Snežanom Vujović i rukovoditeljkom Odjeljenja za međunarodnu saradnju Policijske akademije Snežanom Kadović, otvorila je obuku pod nazivom “Prevencija i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici”.

“U ovom periodu godine, od 25. novembra do10. decembra, kada slavimo ljudska prava i skrećemo pažnju na pošast kakva je nasilje nad ženama, stalo mi je da istaknem angažovanje Francuske u feminističkoj diplomatiji”, kazala je, u svom obraćanju polaznicima obuke, ambasadorka Maske.

O značaju ove teme, kao i velikoj zastupljenosti slučajeva rodno zasnovanog nasilja nad ženama, govori i činjenica da je Ambasada Francuske finansirala kompletnu obuku i opremila jedan dio poligona za situacionu i praktičnu nastavu na Policijskoj akademiji i to upravo onog dijela u kojem se, tokom obuke, simuliraju slučajevi ove vrste nasilja.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com