MEDOJEVIĆ: Spajić i Milatović švercuju podatke o broju zaposlenih

Predsjednik Pokreta za promjene  i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević  komentarisao je podatke o broju zaposlenih u Crnoj Gori, istakavši da su ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić naslednici Mila Đukanovića i Veselina Vukotića koje je nazvao „ubicama ekonomije”. Medojević je istakao i da ministri Spajić i Milatović imaju sklonosti ka zloupotrebi statistike i švercovanju podataka.

“Statistika naša dika, što želiš to naslika. Tako mi je zapao za oko podatak koji su plasirali Mickej i Jakov da u Crnoj Gori ima 202 hiljade zaposlenih. Znao sam da se radi o švercovanju podataka za potrebe njihove prevare poznate pod radnim nasslovom „Evropa sad, Grčka sjutra” ili po narodski „Provizije nama, računi Vama”. Naime u mjesečnom pregledu za septembar Monstat je objavio da je broj registrovanih zaposlenih u periodu 01-8.2021 bio 152 hiljade. Prilikom objavljivanja istih podataka u Mjesečnom pregledu za oktobar odjednom je nedostajala cifra o broju zaposlenih” kazao je Medojević.

Medojević je istakao da nakon šminkanja” i „obrade” u Centralnom Komitetu broj zaposlenih u „dorađenom” mjesečniku broj zaposlenih za period 01-10.2021 porastao za nevjerovatnih 32 hiljada.

“Nakon „obrade” broj zaposlenih u Crnoj Gori je sad 184 hiljade. Dakle, Mickej i Jakov su uz pomoć „Eksela” i malo apostolske moći za jedan mjesec „otvorili” 32 hiljade novih radnih mjesta. Ako Premijer može da pomjera brda mislima, mogu i „Excell apostoli” da izmisle 32 hiljade zapsolenih. Za potrebe propagande njihove stranke, kad već nema konretnih otvaranja fabrika, i poslova, dopusteno je i lagati. Ali problem je što su u laži kratke noge. Ako ministri ovako kreiraju „nova” radna mjesta koja su izgleda rezultat „stelt” ( nevidljive) tehnologije, onda možete misliti šta će raditi sa opasnim i prevarantskim obećanjima za povecanjem plata. Može na papiru, na ekranu . U „Excell-u” poručio je Medojević.

Lider PZP da su ministri opet posegnuli za omiljenom komunističkom propagandom koja se upravo zasniva na lažima i fatamorganama statistike, pokazuje i prosti uvid u izvršenje budžeta za period 01-10.2021.

U periodu 01.10.2021 naplaćeno je na ime poreza na dohodak građana samo 96 miliona eura, što je 20 miliona manje od plana koji je bio 116 miliona. Ako je istina da se u septembru i oktobru otvorilo novih 32.000 radnih mjesta , onda je i prihod budžeta za ime poreza na zarade morao biti veći od planiranih 116 miliona. A prihod po ovom osnovu je manji za 20 miliona eura od planiranog u Budžetu za 2021. Ako je broj zaposlenih za samo dva mjeseca porastao za preko 20 odsto , onda bi i naplata poreskih prihoda po tom osnovu trebala da bude makar 20 odsto veća, a ne manja – ocijenio je Medojević.

Kako dalje navodi, očigledno da tih 32.000 postoje samo u „Power point” prezentacijama i „Excell” tabelama Mickeja i Jakova.

Koliko su ovo radili na brzinu , toliko su se upetljali u friziranje brojeva i naduvavanje broja zaposlenih da su zaboravili da iskontrolišu podatke za isti period. Naime u u mjesečnom pregledu za septembar piše da je za period 01.-08.2021 zaposleno 152 hiljade ljudi, ali u friziranom Mjesečnom pregledu piše da je u istom Periodu (01-08.2021) radilo čak 193 hiljade ljudi 39.000 više. Ciribu- Ćiriba Kad drugi put švercujete i obmanjujete narod, pomislite makar da ima neko ko to prati i ko čita. Ne lažite više ako boga znate zaključio je Medojević.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com