Mikijelj u posjeti koaliciji Za budućnost Herceg Novog i Boke

Kandidati za odbornike koalicije Za budućnost HN i Boke razgovarali su sa direktorom JP ,,Morsko dobro’’ Mladenom Mikijeljem i upoznali ga sa situacijom u opštini.

Oni su saopštili svoje predloge kako da se, u saradnji sa ,,Morskim dobrom’’ prevaziđu brojni problemi koji opterećuju Herceg Novi i njegove građane. Istaknuto je da je u narednom periodu neophodno zajednički raditi i izaći u susret svim građanima Herceg Novog.

,,Veliko nam je zadovoljstvo što je danas sa nama direktor ,,Morskog dobra’’ Mladen Mikijelj, što je video koji su problemi našeg grada i što je izrazio spremnost da zajedno sa nama otpočne rešavanje problema koji muče Herceg Novi decenijama. U prethodnom periodu Herceg Novi i njegovi stanovnici nijesu imali najbolju saradnju sa JP ,,Morsko dobro’’, odnosno ,,Morsko dobro’’ nije imalo volje da izađe u susret našim potrebama. Kao što smo viđeli, postoje brojni problem, od šetališta, javne rasvjete, pitanja plaža i same obalne infratsrukture. Želim da poručim u ime koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke da nam predstoji jedan bolji period i bolja saradnja, gđe ćemo zajedno sa kolegama iz ,,Morskog dobra’’ raditi za dobrobit čitave opštine Herceg Novi i svih naših stanovnika i od čega ćemo imati korist, kako mi tako i ljudi koji će posjećivati našu opštinu’’, kazao je Ivan Otović, nosilac liste koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke.

Direktor JP ,,Morsko dobro’’ Mladen Mikijelj je kazao da što se tiče plaža postoje veliki problemi sa do sada ugovorenim dugoročnim investicionim ugovorima.

,,Većina njih su plod nekih problematičnih radnji. Revizija svih dugoročnih ugovora biće izvršena u narednih mjesec do mjesec i po dana. Sve ono što vidimo da je problematično moraće se dodatno ispitati. Jedan od glavnih prioriteta ,,JP Morsko dobro’’ u narednom periodu biće povećanje i poboljšanje plažnih kapaciteta’’, kazao je Mikijelj.

Jovan Mićunović iz koalicije Za budućnost Herceg Novog kazao je da treba raditi i na produženju šetališta prema Njivicama i istakao da postoji i projektna dokumentacija za to. Mikijelj je kazao da postoji projektna dokumentacija i da je sedamdeset odsto projekta završeno, i da će prioritet biti sve što je u interesu građana Herceg Novog.

Vesna Samardžić, kandidatkinja za odbornicu koalicije Za budućnost Herceg Nove i Boke kazala je da je javna rasvjeta u jako lošem stanju.

,,Na dijelu rivijere stubovi su uništeni i polomljeni, i dosta ih fali. U dijelu od Meljina do Igala je loša situacija. Neophodno je da se uz pomoć Morskog dobra, u naredne četiri godine, kompletna rasvjeta rekonstruiše’’, rekla je Samardžić.

Mikijelj je kazao da će Morsko dobro kroz nekih mjesec i po do dva imati stavku u budžetu predviđenu za rekonstrukciju javne rasvjete.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button