MILAČIĆ: Izmijeniti zakon za poboljšanje statusa osoba sa invaliditetom

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić održao je sastanak sa predstavnicima udrženja i organizacija osoba sa invaliditetom.

Povod sastanka je proces koji Prava Crna Gora pokreće u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta života osoba sa invaliditetom, kroz set izmjena i dopuna Zakonske regulative koja se tiče osoba sa invaliditetom.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić tim povodom kazao je:

„Poznato je da se osobe sa invaliditetom nalaze u nepovoljnom položaju, dijelom zbog zakonske regulative, a u mnogo većoj mjeri zbog njihove loše implementacije. Upravo zbog toga smo odlučili da pozovemo predstavnike organizacija koje se bave pitanjima osoba sa invaliditetom, kako bi zajedno, na najbolji način sagledali ključne probleme u tom dijelu.
Prava Crna Gora predložiće i u skupštinsku proceduru predati set izmjena i dopuna zakona u cilju borbe za poboljšanje statusa lica sa invaliditetom u Crnoj Gori.“

Sastanku su prisustvovali predstavnici Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Preventivno edukativnog centra, Saveza slijepih Crne Gore, Udruženja mladih sa hendikepom Nikšić, Udruženja paraplegičara Podgorica, Kulturnog centra Homer, Biblioteke za slijepe Crne Gore, EKVIVALENT-a i Montabiliti travel-a.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog održanog sastanka, kao i spremnost na saradnju i doprinos za pokretanje pomenute procedure, a pojedini su istakli i važnost formiranja Savjeta pri Vladi Crne Gore za osobe sa invaliditetom.

Prava Crna Gora poziva sve organizacije i pojedince koji se bave ovom tematikom da se jave kako bi zajedno došli do najboljih rešenja u korist osoba sa invaliditetom i cijele zajednice.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com