Milačić: Reformama tužilaštva otvaramo put za obračun sa kriminalom

Prava Crna Gora podržaće najavljene izmjene zakona o državnom tužilaštvu. Predloženi tekst, koji je od danas dostupan javnosti i biće otvoren za javnu raspravu, plod je napornog rada parlamentarne većine da riješi jedan od najvećih problema u našoj zemlji – neefikasno, zatvoreno i samodovoljno Tužilaštvo, izjavio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić

On dodaje da predloženim izmjenama, koje u potpunosti ostaju na fonu ranijeg zahtjeva za sistemskom reformom u tužilaštvu, obezbjediće se neophodne funkcionalne i personalne promjene koje će omogućiti da ovaj organ, ključan za vladavinu prava i borbu protiv kriminala, prestane da bude izvor afera, nestručnosti, neodgovornosti i nezakonitosti.

Milačić kaže da ove izmjene garantuju podizanje odgovornosti nosilaca tužilačke funkcije, a samu tužilačku organizaciju otvorenijom i efikasnijom.

On ističe da je kompromis parlamentarne većine oko reforme tužilaštva još jedna pobjeda kojom Crna Gora dobija elementarne preduslove za slobodno tužilaštvo, a time i uslove za suštinski obračun sa organizovanim kriminalom.

“Prava Crna Gora, koja je skupa sa kolegama iz parlamentarne većine radila na ovom tekstu, poziva sve zainteresovane subjekte da se uključe u nastupajuću javnu raspravu te da svojim sugestijama doprinesu ovom istorijskom procesu demokratizacije tužilačke organizacije”, zaključuje Milačić u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button