Milatović 30. maja u Briselu sa Boreljom i Varheljijem, u Moldaviji sa Makronom - Volim Podgoricu

Milatović 30. maja u Briselu sa Boreljom i Varheljijem, u Moldaviji sa Makronom

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 30. maja sastaće se u Briselu sa ministrom spoljnih poslova Evropske unije Žozefom Boreljom, i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti od stupanja na dužnost. To je potvrdio u Intervjuu, koji se večeras od 20 časova emituje na Prvom programu TVCG od 20 časova.

“Ja ću prvo posjetiti Brisel i poslati simboličnu poruku da je evropski put Crne Gore prioritet svih prioriteta za vrijeme mog mandata. Razgovaraću 30. maja sa Boreljom i Varheljijem, nakon čega idem u Moldaviju na Samit evropske političke zajednice gdje ću razgovarati sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom For den Lajen, ali održaću sastanke i sa evropskim liderima uključujući i francuskog predsjendika Emanuela Makrona”, saopštio je Milatović.

On je kazao će ovim činom poslati snažnu poruku da Crna Gora ima političku volju da postane dio Evropske unije.

Najavio je da je dobio brojne pozive lidera zemalja, te da će veoma brzo posjetiti i Beograd.

“Dobio sam brojne pozive, rekao sam da mislim da je važno i demokratski smisleno posjetiti Beograd vrlo brzo, nakon Brisela. Srbija je naš najveći ekonomski parner, i dobio sam usmeni poziv kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio na inauguraciji”, kazao je Milatović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com