MILATOVIĆ: Afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka, veliko mi je zadovoljstvo što ću na poziv COK-a prisustvovati otvaranju OI u Parizu - Volim Podgoricu

MILATOVIĆ: Afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka, veliko mi je zadovoljstvo što ću na poziv COK-a prisustvovati otvaranju OI u Parizu

Afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dodajući da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju OI u Parizu

Milatović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sastao se jutros sa ministrom sporta i mladih u Vladi Crne Gore, čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza.

Na radnom doručku u rezidenciji na Cetinju, koji je organizovan u susret Olimpijskim igrama u Parizu, Milatović je čestitao plasman onima koji su već obezbjedili učešće na najprestižnijem sportskom takmičenju, uz želju da na ljeto budu dio što brojnije crnogorske delegacije.

Iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore naveli su da u otvorenom i srdačnom razgovoru konstatovano je da je sportistima u našoj zemlji neophodna sistemska podrška, te da u budućnosti moramo temeljnije brinuti o nacionalnim sportskim interesima.

Učesnici sastanka su se saglasili i da je za potrebe vrhunskog sporta potrebno razvijati postojeću infrastrukturu, ali i unaprjeđivati i graditi nove sportske objekte u zemlji, konstatovano je tokom susreta.

Navodi se da Milatović je pohvalio ideju o izgradnji Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici, napominjući da “sve bitne adrese u državi treba da spoznaju finalnu vrijednost ovih projekata”.

“Afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka”, kazao je Milatović dodajući da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju OI u Parizu.

Iz Službe su naveli da ma današnjem sastanku je dogovoreno i da se crnogorskim sportistima organizuje svečani ispraćaj na Olimpijske igre.

“Taj događaj će se prvi put održati na Cetinju, i tom prilikom, predsjednik države predaće učesnicima igara crnogorsku zastavu, koju će nositi na zvaničnom otvaranju u Parizu”, naveli su iz Službe Predsjednika Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com