MILATOVIĆ: Na Spajiću odgovornost da formira proevropsku vladu - Volim Podgoricu

MILATOVIĆ: Na Spajiću odgovornost da formira proevropsku vladu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je sada na mandataru Milojku Spajiću najveća odgovornost da napravi Vladu kakvu građani očekuju, a to je snažna reformska proevropska vlada.

“Svoj dolazak sam iskoristio da dodatno učvrstim odnose Crne Gore i SAD, imao sam sastanak sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, i dobio uvjerenje da SAD čvrsto vjeruje u demokratske promjene Crne Gore, a sa druge strane prenio sam američkoj administraciji našu želju da Crna Gora u narednom periodu postane najbliži partner EU”, kazao je Milatović za Dnevnik TVCG iz Njujorka.

Nastojao je da ukaže na uspjeh demokratskih promjena u Crnoj Gori.

“Težio sam tome da dobijem snažnu podršku za ono što radim i drago mi je da sam uspio da učvrstim povjerenje i podršku. Crna Gora je demokratska zemlja, ovo je bio sastanak između partnera, prijatelja i saveznika koji dodatno žele da učvrste svoje partnerstvo”, kazao je Milatović.

Poručuje da je prenio Blinkenu da čvrsto vjeruje i promoviše tri ključna spoljnopolitička prioriteta Crne Gore, kredibilno članstvo NATO saveza, ubrzanje evropskog puta i dobrosusjedne odnose koje Crna Gora dodatno treba da unapređuje.

“Zaista smatram da je uspješna priča crnogorskog učlanjenja u EU i da može biti dobar zamajac svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana”, istakao je Milatović.

Komentarišući formiranje 44. vlade Milatović je kazao da u je on povjerio mandat gospodinu Spjaiću koji je osvojio najveći borj glasova na izborima te da je sada je odgovornost najviše na njemu da napravi Vladu kakvu građani očekuju a to je snažna reformska proevropska vlada.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com