Milatović: Poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje sam uputio na dva IBAR zakona - Volim Podgoricu

Milatović: Poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje sam uputio na dva IBAR zakona

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da ostaje pri uvjerenju da zakoni koje je vratio Skupštini sadrže bitne nedostatke koji dovode u pitanje njihovu uskladjenost sa Ustavom.

Riječ je o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i Zakon o nacionalnom javnom emiteru.

“Donio sam ukaze o proglašenju Zakona o nacionalnom javnom emiteru – javnom medijskom servisu Crne Gore i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama koje je Skupština Crne Gore ponovno usvojila 19. juna 2024. godine. Kao što je poznato, oba zakonska akta sam vratio Skupštini Crne Gore nakon što su prvobitno usvojeni, iz razloga koje sam, tom prilikom, jasno saopštio javnosti”, dodao je Milatović.

On smatra da su prilikom ponovnog odlučivanja o pomenutim zakonima poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje je uputio ali i one iznešene od strane stručne javnosti i time se na principijelan i odgovoran način odnijeti prema predloženim rješenjima.

“Uz to, siguran sam da će se valjanost razloga zbog kojih sam ih vratio na ponovno odlučivanje Skupštini, vrlo brzo potvrditi u praksi”,, zaključio je Milatović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com