Milatović prisustvovao svečanosti povodom 20 godina Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore - Volim Podgoricu

Milatović prisustvovao svečanosti povodom 20 godina Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je svečanosti povodom 20 godina postojanja Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

“U obraćanju prisutnima, on je istakao da Univerzitet Crne Gore od svog osnivanja predstavlja intelektualno jezgro našeg društva, a da je Studentski parlament kroz dvije decenije postojanja predano radio da se glas studenata čuje i njihovi interesi dodatno afirmišu”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Naglasio je da Studentski parlament predstavlja srce svakog univerziteta i da je on platforma za izražavanje ideja onih koji puno znaju, daleko vide i kritički misle.

“Dodao je da Parlament u prošlosti aktivno oblikovao put razvoja Univerziteta i društva, istakavši da su njihove inicijative široko prepoznate i uvijek rado prihvaćene jer imaju za cilj da prošire vidike i nadahnu znanjem”.

Milatović je ukazao na važnost uloge profesora i mentora koji su studente inspirisali, vodili i podržavali, dodajući da su njihova vizija i predanost bili neizmjerno važni za razvoj Parlamenta i njegovu transformaciju u snagu koja oblikuje sadašnjost i kreira budućnost.

“Napomenuo je da je današnji jubilej podsjetnik na obavezu da studentima budemo podrška na putu borbe za studentska prava jer je to, kako je kazao, borba za izvrsnost, umnost i pravednost, ali i za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji”, dodaju u saopštenju.

Na kraju, poručio je da su znanje i kritička misao najveći kapital svakog pojedinaca i jedina osnova na kojoj se gradi prosperitetno društvo jednakih šansi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com