MILATOVIĆ: U potpunosti vjerujem Vukšiću, dobio je podršku naših strateških partnera (VIDEO) - Volim Podgoricu

MILATOVIĆ: U potpunosti vjerujem Vukšiću, dobio je podršku naših strateških partnera (VIDEO)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je nakon samita NATO u Viljnusu kazao da nova vlada mora biti proevropska i proreformska, i svako ko u Crnoj Gori dijeli evropske vrijednosti treba da bude dio vlade.

Naglasio je da tokom njegovih razgovora sa stranim zvaničnicima nije bilo riječi o tome ko može, a ko ne, biti dio vlade. Iskazao je uvjerenje da će uskoro biti proglašeni rezultati izbora, kako bi mogao da počne konsultacije sa predstavnicima stranaka o formiranju vlade.

Istakao je da ima povjerenje kako može brzo da završi konsultacije sa predstavnicima stranaka, i da mandat za formiranje vlade onome ko ga uvjeri da može da sastavi vladu na najbolji način.

Predsjednik je naglasio da je njegov savjetnik Dejan Vukšić dobio funkciju na osnovu akademskih i profesionalnih referenci, te da ima povjerenje u njega da će svoj posao obavljati na pravi način.

“Naravno da je kroz neformalne razgovore dobio podršku i od strane naših strateških partnera, i ja mu potpunosti vjerujme da će svoj posao obavljati na najbolji način u interesu Crne Gore”, kazao je Milatović.

Dodao je je da svako ko je krivično procesuiran u Crnoj Gori, treba da odgovara, i to je jedini način da zemlja igradi društvo vladavine prava. Podsjetio je da je nedavno u Srbiji predmet Svetozara Marovića, koga Crna Gora potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne, iznio pred zvaniničke Srbije.

On je takođe naglasio i da mu je posebno drago što je savez danas jači i sigurniji za dvije nove članice, Finsku, i uskoro i Švedsku.

“To smatram posebno važnim u kontekstu aktuelnih geopolitičkih prilika. Na samitu su donijete ključne odluke za jačanje politike odvraćanja i odbrane, i usvojeni su novi regionalni planovi za odbranu savezničke teritorije”, rekao je crnogorski predsjednik.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com