MILER: Nadam se da će se izabrati četvoro sudija Ustavnog suda u prvom krugu - Volim Podgoricu

MILER: Nadam se da će se izabrati četvoro sudija Ustavnog suda u prvom krugu

Evropska unija se nada da će u Crnoj Gori biti izabrano preostalih četvoro sudija i da se obezbijedi dvotrećinska većina u prvom krugu, rekao je za TVCG ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler, u susret sjutrašnjoj sjednici Savjeta EU za spoljne poslove u Briselu, gdje će se razgovarati i o situaciji u Crnoj Gori.

Miler je rekao da je optimista i da se nada da će odluke biti donijete konseznusom. Istakao je da sve partije, i svi političari, moraju da se potrude da ne odlažu odluke i da ne prepuštaju stranačkim borbama.

Ambasador je rekao da ako se ne izaberu sudije Ustavnog suda, to može voditi institucionalnoj krizi.

Naglasio je da nakon posjete ministarke Tanje Fajon i austrijskog ministra, članovi Savjeta EU sjutra će biti informisani šta se desilo odtada.

“Mislim da će EU preduzimati korak po korak, neće biti krupnih razgovora o sankcijama i kaznama.  Mora da bude posljedica jer je proces pristupanja proces gdje postoje ugovorne obaveze, za obje strane. Crna Gora nije bila primorana nego je išla svojevoljno. Ove obaveze podrazumijevaju vladavinu prava i refome u sudstvu a Ustavni sud je na vrhu svega toga”, rekao je Miler.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com