MILOVIĆ: Crna Gora mora biti privlačna za strana ulaganja - Volim Podgoricu

MILOVIĆ: Crna Gora mora biti privlačna za strana ulaganja

Narušeni poslovni ambijent, destimulativna poreska politika, političko okruženje, neizvjesnost i nestabilni uslovi poslovanja čine Crnu Goru, u posljednje tri godine, nekonkurentnom destinacijom za strane investitore, ocijenio je poslanik DPS-a Nikola Milović.

“Neto priliv SDI u Crnoj Gori manji je za skoro 50 odsto u odnosu na isti period januar-septembar 2022. godine. (CBCG) Ukupan neto priliv SDI, iznosio je samo 320,37 miliona eura. Svi vidovi ulaganja SDI su pokazali značajan trend pada osim ulaganja u nekretnine koje su imale trend rasta od četiri odsto”, napisao je Milović na Tviteru.

On ističe da su SDI za crnogorsku ekonomiju presudan faktor privrednog rasta i razvoja.

“Ovo zapušteno stanje narušenog poslovnog ambijenta zahtjeva izradu i primjenu ozbiljne Strategije privlačenja SDI u Crnu Goru. Jedino uz nova strana i domaća ulaganja u realnu ekonomiju, stvaramo prilike za nova radna mjesta i zaposlenja, a time i za stabilne javne finansije i veće plate i penzije. Skretanje u ekonomski populizam koji u svojoj suštini počiva na obmani da je moguće kvalitetno živjeti bez rada i ulaganja, udaljava nas od tvrdog jezgra ekonomske politike koja se bazira na stvaranju nove vrijednosti i raspodjeli iste”, zaključio je Milović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com