Milović: Partnerstvo sa SAD ključno za stabilnost Crne Gore - Volim Podgoricu

Milović: Partnerstvo sa SAD ključno za stabilnost Crne Gore

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović, sastao se sa Džeremi Longom, visokim zvaničnikom Savjeta za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Američkih Država (NSC), koji predstavlja glavni forum predsjedika SAD za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti i spoljne politike. Tokom sastanka, razgovarano je o konkretnim koracima za unapređenje institucija koje su ključne za očuvanje bezbjednosti i stabilnosti Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Milović je naglasio važnost kontinuirane saradnje sa SAD-om u jačanju unutrašnje bezbjednosti Crne Gore. Istakao je da je saradnja sa SAD, kao ključnim međunarodnim partnerom, od suštinskog značaja za očuvanje stabilnosti i sigurnosti zemlje.

 

“Borba protiv malignih uticaja, posebno onih koji dolaze sa adresa koje su izvan NATO sistema bezbjednosti, a koji pokušavaju da destabilizuju našu zemlju mora biti prioritet. Strateško partnerstvo sa SAD-om i status pouzdane članice NATO saveza su ključ za našu otpornost na ove prijetnje,” naglasio je Milović.

Sastanak crnogorskog ministra sa visokim zvaničnicima NSC-a predstavlja važan korak u jačanju strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, posebno u oblasti nacionalne sigurnosti i borbe protiv malignih uticaja sa strane sa kojima se Crna Gora permanentno suočava u cilju destabilizacije i skretanja sa euroatlantskog puta.

Milović je naglasio da je jačanje vladavine prava, reforma bezbjednosnog sektora i jačanje institucija veoma važna za borbu protiv destabilizujućih uticaja.

“Naše institucije moraju biti snažne i otporne na sve pokušaje destabilizacije. Unapređenje njihove efikasnosti i integriteta ključni su za sigurnost naše države,” naglasio je Milović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com