Ministarstvo će pomoći poljoprivrednim proizvođačima koji su zbog poplava pretrpjeli značajne štete - Volim Podgoricu

Ministarstvo će pomoći poljoprivrednim proizvođačima koji su zbog poplava pretrpjeli značajne štete

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa zabrintošću i pažnjom prati novonastalu situaciju u opštinama koje su pogođene poplavama, usljed kojih je veliki broj poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrednog zemljišta ugrožen, čiji su vlasnici pretrpjeli značajne štete.

“Čvrsto stojimo uz naše građane, kao i sve organe lokalnih samouprava i Vladinih institucija, uz uvjerenje da u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima u mjeri mogućeg čine sve da pomognu i riješe primarne probleme kako poljoprivrednih proizvođača tako i svih ugroženih građana u Crnoj Gori”, poručuju iz tog resora.

Ministarstvo će, kako su kazali, i sada izaći u susret poljoprivrednicima jer su prilikom intervencije prošlog puta prepoznali glavne probleme i otklonili ih. Zato ćemo sada još brže i efikasnije odgovoriti izazovima.

“Po povlačenju i okončanju elementrane nepogode, Ministarstvo će obrazovati Komisije za procjenu štete, koje će biti na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima. U koordinaciji sa Vladom Crne Gore preduzećemo sve mjere da u najvećoj mogućem obimu pomognemo ugroženim poljoprivrednim proizvođačima i građanima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com