Mitropolit Joanikije i Martinović potpisali ugovor: 50.000 eura za spomen obilježje mitropolitu Amfilohiju

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je danas Opštinu Kolašin i tom prilikom je sa predsjednikom Vladimirom Martinovićem potpisao ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen obilježja mitropolitu Amfilohiju.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz te lokalne uprave, Martinović je zahvalio Joanikiju na posjeti i istakao da mu je “čast i zadovoljstvo što je Opština Kolašin preuzela prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg Mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac”.

“Sa svoje strane, Joanikije je zahvalio na plemenitoj ideji i vrijednoj donaciji koja će poslužiti da se vrlom jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju podigne spomen-obilježje u rodnom gradu”, navodi se u saopštenju.

Prilikom ove posjete Opštini Kolašin, kako dodaju, Joanikije je lično čestitao Martinoviću stupanje na dužnost i “poželio mu pomoći Božije u radu”.

Spomenik mitropolitu Amfilohiju, kako su naglasili, nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru, “to je i spomenik kulturi, jer je mitropolit bio kulturni djelatelj i član Udruženja književnika Crne Gore”.

“Lokalna uprava u narednom periodu biće otvorena za saradnju sa Mitropolijom kako bi se na uspješan način realizovala donacija”, istakao je Martinović.

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com