Mjesec dana od ubistva Šakovića bez pomaka u istrazi - Volim Podgoricu

Mjesec dana od ubistva Šakovića bez pomaka u istrazi

Iako je od ubistva jednog od osumnjičenih istaknutih članova “škaljarskog klana” Milića Minje Šakovića prošlo mjesec dana, istražni organi javnosti još nijesu saopštili ko je odgovoran za to ubistvo. U Šakovića je nešto prije ponoći 17.juna u starom budvanskom gradu pucao muškarac, koji je potom pobjegao.

Nakon pucnjave, nastala je pometnja i gužva, napadač je to iskoristio i umakao policajcima koji su se zatekli u blizini mjesta zločina.

Mada je ubrzo potom blokiran izlaz iz Starog grada, a policija pokrenula opsežne provjere, ni nakon mjesec dana, a da javnost to zna, pomaka nema.

Spekulisalo se da je policija našla tragove koji mogu da istražitelje dovedu do počinioca, ali rezultati izostaju.

Šaković je u policijskim evidencijama povezivan sa kotorskim “škaljarskim klanom”. U posljednje vrijeme, često je boravio u Budvi.

Osim toga, ime Šakovića pominjalo se u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača “Partizana” Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. No, srpsko tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nikada ga nijesu zvanično teretili za taj zločin.

Takođe, Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“ u Podgorici. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović.

U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Početkom prošle godine, policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time time spriječena njegova likvidacija.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com