MUGOŠA TVRDI: Aktuelna većina nas ne može uvesti u EU

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da, bez obzira na modele rekonstrukcije Vlade, ovako koncipirana parlamentarna većina ne može Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju (EU), niti je održati kao pouzdanog člana NATO saveza.

Mugoša je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je priča o rekonstrukciji Vlade šesta ili sedma po redu, te da je krenula već prvog dana od formiranja 42. Vlade Crne Gore.

U Prelistavanju štampe Mugoša je rekao da je priča o rekonstrukciji Vlade licemjerna, “jer smo vidjeli što jedni o drugima pričaju”.

Napominje da se Crna Gora nalazi u institucionalnoj, ali i zdravstvenoj krizi, navodeći da je prelazna vlada najbolji način za izlazak iz ove situacije, kako bi se pripremili vanredni parlamentarni izbori.

“Očekivao sam da će kolege iz vlasti s nama iz opozicije pokušati da nađu mjeru kompromisa, ali ovo je trenutak da se sagledaju posljedice jednogodišnjeg eksperimenta”, rekao je Mugoša, navodeći kako se nada da je i bivši režim naučio neku lekciju.

Podsjeća da je Crna Gora druga u Evropi po stopi smrtnosti od korona virusa, a prva po stopi kad je broj inficiranih: “Sada se trpe posljedice određenih odluka iz jula i avgusta”.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, on je rekao da je životni standard građana oslabio, a da su nam u fokusu i dalje prebrojavanje i istorijske podjele.

Osvrnuo se Mugoša i na proces vakcinacije, navodeći kako je Crna Gora jedina zemlja u Evropi čiji premijer nije vakcinisan.

“Nevjerovatan je podatak da imamo samo trećinu vakcinisanog stanovništva, ali je očigledno problem u samoj kampanji. Od februara sam sugerisao da se moramo fokusati na mladima”, rekao je Mugoša.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com