MURATOVIĆ: URA da ne manipuliše, nego da rješava krizu koju je po komandi DF-a izazvala

Umjesto što pokušava da manipuliše izjavom predsjednice Venecijanske komisije i da je interpretira u skladu sa svojim potrebama, URA bi trebalo da se mane politikantstva i posveti rješavanju ozbiljne krize koju je izazvala, saopštio je, član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović.

Predsjednica Venecijanske komisije Kler Bazi Malori je juče, podjetio je Muratović, napomenula da se sudije Ustavnog suda biraju kvalifikovanom većinom, kako i najviši pravni akt, Ustav, propisuje.

“Dakle, ne ucjenom kako to URA i njeni partneri pod komandantskom palicom DF pokušavaju da sprovedu. URA je ljetos namjerno opstruirala izbor sudija Ustavnog suda, i ni za jednog od 18 predloženih nije glasala samo da bi držala Ustavni sud blokiranim i spriječila održavanje izbora. Isto to sada URA radi – pokušava da pobjegne od izbora – ali na drugi način: tako što pokušava da voljom 41 poslanika preglasa 40, iako Ustav predviđa kvalifikovanu većinu od 2/3 odnosno 3/5 u drugom krugu. I tome se protivi ne samo DPS, kako URA to demagoški i manipulativno tvrdi, već i sve druge partije kojima ne komanduje DF, a koje ukupno imaju 40 poslanika, i predstavljaju skoro polovinu birača koji su glasali na posljednjim parlamentarnim izborima”, istakao je Muratović.

Uzgred, zanimljivo je, dodao je o, da “nam URA pojasni kako je revidirala svoje stavove u roku od dva mjeseca, pa je sada glasala za kandidate za koje ljetos nije htjela”.

“Zbog ovakvog politikanstva, fanatičnog držanja za fotelje, i kriminala u koje su se upetljali pojedini njeni funkcioneru, vlada koju predvodi URA ima podršku od rekordnih – 2,8 posto”, zaključio je Muratović.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com