MVP: Protiv ambasadora koji nisu opravdali nedolazak biće pokrenut disciplinski postupak

Ambasadori Miodrag Vlahović (Vatikan), Darko Pajović (Kina), Sanja Vlahović (Italija), Vera Kuliš (Njemačka) i Nebojša Kaluđerović (SAD) nijesu doputovali u Crnu Goru na ambasadorske konsultacije, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

MVP je sve ambasadore pozvalo da se vrate u Crnu Goru do 18. januara.

“Ambasadori koji opravdano nisu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo vanjskih poslova da nijesu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara”, kazali su iz MVP.

Najavljeno je da će, imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo vanjskih poslova će protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak.

“Okončanjem disciplinskog postupka, opozvanim ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova”, rekli su iz MVP.

Prema Zakonu o vanjskim poslovima, neizvršavanje ili nesavjesno, neblagovremeno ili nemarno izvršavanje poslova ili naloga, spada u teže povrede službene dužnosti, za šta su predviđene četiri moguće kazne – novčana, od 20 do 30 odsto zarade isplaćene za mjesec u kojem je izrečena, u trajanju do šest mjeseci, zatim zabrana upućivanja na rad u diplomatsko-konzularno predstavništvo na period do dvije godine, zabrana napredovanja do dvije godine i prestanak radnog odnosa.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button