Nakon saslušanja uhapšeni službenici policije i MUP-a

Danas su saslušani članovi Tenderske komisije za sprovođenje javne nabavke opreme za praćenje granice, a u policiji uhapšeni su Tatjana Drobnjak, Vojin Rondović i Zoran Milić, članovi Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojana Lučić, Ivan Glomazić, Jurica Živković i Zoran Lasica.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, lisice na ruke stavili su im inspektori Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala.

 

“Predsjednik i članovi Komisije za otvaranje i vrjednovanje ponuda za izbor najpovoljnije ponude za nabavku opreme za elektronski nadzor državne granice, V.R., T.D. i Z.M. i predsjednica i tri od četiri člana Komisije za vršenje stručnog nadzora nad isporukom, ugradnjom i puštanjem u rad opreme za realizaciju komponenti sistema za elektronski nadzor državne granice, B.L., Z.L., J.Ž. i I.G., nakon što su u policiji dali obavještenja kao građani, lišeni su slobode od strane policije, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili produžena krivična djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi, a član Komisije za vršenje stručnog nadzora Z.L. i produženo krivično djelo primanje mita. Lica lišena slobode će, u roku od 24 časa, biti sprovedena državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih. Slobode je lišena i V.Đ., odgovorno lice privrednog društva “L.”, iz P., zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, a njeno sprovođenje i saslušanje kao osumnjičene će se izvršiti po isteku perioda samoizolacije zbog infekcije novim koronavirusom”, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button