“Napad na Spasojevića – teroristički napad na institucije sistema” - Volim Podgoricu

“Napad na Spasojevića – teroristički napad na institucije sistema”

U podmetanju bombe u blizini kuće načelnika Istražnog zatvora učestvovale su dvije osobe, kažu iz policije. Na hitno rasvjetljavanje slučaja pozvali su Ministarstvo pravde, Sindikat i uprava spuškog zatvora. Stručnjaci za bezbjednost ocjenjuju da je riječ o terorističkom napadu na institucije sistema koji pokazuje da kriminalne grupe u Crnoj Gori ne miruju, piše RTCG.

Napad na imovinu načelnika Izvršnog zatvora Predraga Spasojevića nikoga ne smije ostaviti ravnodušnim, poručuju stručnjaci. Ocjenjuju da je to pokazatelj da kriminalne grupe u Crnoj Gori ne miruju.

“Ovo možemo okarakterisati kao teroristički napad na institucije sistema jer kad imate postavljanje bombe ispred kuće glavnog zatvorskog inspektora onda to ne možete nazvati nikako drugačije”, kazao je Ivan Pekić, predsjednik Izvršnog odbora Internacionalne policijske organizacije.

Iz menadžmenta i sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zahtjevaju da se što prije rasvijetli napad na njihovog kolegu.

“Da uhvate počinioca jer hvatanjem počinioca biće pokazano da oni stoje iza svojih službenika i da svaki službenik, ne samo UIKS-a, nego i ostalih institucija može da obavlja svoj posao, a da se ne plaši da je život ugrožen i njemu i članovima njegove porodice”, kazao je predsjednik Sindikata Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Spuž (ZIKS), Milan Ilibašić.

On naglašava da zabrinjava to što ovo nije prvi slučaj napada na zatvorske službenike.

“Kad god je pokazano da oće da se radi onako kako ne odgovara pritvorenim i osuđenim licima dešavale su se ovakve stvari”, napomenuo je Ilibašić.

Država bi, prema riječima Pekića, trebalo što prije da poboljša uslove rada zatvorskih službenika.

“Zaista smatram da treba više da ulažemo i u sredstva i uslove života pripadnika službi bezbjednosti, naročito UIKS-a, jer oni imaju dodira i sa sitnim i sa nakrupnijim kriminalcima u Crnoj Gori”, kaže Pekić.

Iz Uprave policije nezvanično su nam kazali da su u sinoćnjoj akciji aktiviranja ručne bombe ispred kuće načelnika Istražnog zatvora učestvovale najmanje dvije osobe, dok je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio da je rasvjetljavanje ovog slučaja prioritet, te da će odgovor države biti adekvatan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com