“Napad na SPC je NAPAD NA SRBE u Crnoj Gori” - Volim Podgoricu

“Napad na SPC je NAPAD NA SRBE u Crnoj Gori”

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da će se Srbija boriti za prava srpskog naroda u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

“Zajedno svi mi, zato što imamo samo jednu zemlju i jedan narod, srpski narod i Srbiju”, rekao je Dačić, na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji je upriličila Skupština grada Jagodine.

On je dodao i da ne želi da govori kao predstavnik Srpske pravoslavne crkve (SPC), ali smatra da je svaki napad na SPC i napad na srpski narod, i da “mi stojimo čvrsto iza srpskog naroda i SPC”.

On je ukazao da je SPC svuda, u svim zemljama gdje žive Srbi, bila najvažnija tačka održanja srpskog entiteta na tim prostorima.

Dačić je ocijenio da je sadašnja vlast na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ostvarila veoma značajne rezultate na državničkom i ekonomskom polju, “zaustavili negativan tok priznavanja Kosova i Metohije, u odnosu na vrijeme kada su na vlasti bili Tadić, Đilas i Jeremić”.

“Od 2012. godine kada smo na vlasti u koaliciji sa SNS, priznanje Kosova je povuklo 17 zemalja, Kosovo nije primljeno u Unesko i u Interpol, a mi smo izgradili najbolje odnose sa našim bratskim zemljama Rusijom i Kinom, postavili smo čvrste temelje i zaštitili srpski narod koji živi van teritorije Srbije. Garantujemo opstanak i razvoj Republike Srpske”, naveo je Dačić.

On je rekao i da 2020. godinu treba iskoristiti da bi se učvrstilo državno jedinstvo, ojačala Srbija, da se postignu što bolji rezultati na ekonomskom planu i da “čvrsto branimo Srbiju”.

“Nemojte da vjerujete nikome koji kaže da zbog Evrope ili bilo koga drugoga mi moramo da se odreknemo naših nacionalnih interesa. Naprotiv mi moramo da branimo Srbiju da bismo mogli da idemo u Evropu”, istakao je Dačić.

On je naveo i da Srbija želi saradnju sa svima, pruža ruku svima, ali opet čvrsto stoji na svome: “Tuđe nećemo, a svoje ne damo”.

On je rekao da želi da iduća godina bude godina mira, pomirenja, ekonomskog razvoja, da se grade vrtići, porodilšta, škole, da se ulaže u djecu, škole, kulturu u budućnost.

“Ovo nije stvar političke kampanje već opstanka Srbije”, zaključio je Dačić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com