NE NAZIRE SE KRAJ RATA U UKRAJINI: Stoltenberg pozvao Kinu da utiče na Rusiju

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je pozvao Kinu da izvrši svoj uticaj na Rusiju da se okonča rat u Ukrajini.

“Sreo sam se sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jijem. Pozvao sam Kinu da izvrši uticaj na Rusiju, kako bi se završio rat u Ukrajini. Takođe sam potegao pitanja zabrinutosti u NATO oko ljudskih prava i Tajvana. Spremni smo da nastavimo naš dijalog o globalnoj sigurnosti”, naveo je Stoltenberg na Tviteru.

Ukrajina poručila mobilisanim Rusima: Predajte se prvom prilikom

Ukrajina je poslala poruku Rusima koji će biti prisilno mobilisani i poslani na front. To je učinio savjetnik Volodomira Zelenskog Mihajlo Podoljak.

“Prisilno regrutovani Rusi koji ne žele da umru na sramno u stranoj zemlji, neka se predaju prvom prilikom. Ukrajina vam garantuje život i dostojanstven tretman. Prema Ženevskoj konvenciji, nećete biti izručeni Rusiji osim ako to ne želite. poručio je.

Lavrov: Ukrajinska vojska pribjegava terorističkoj taktici

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, u obraćanju na sjednici SB UN posvećenoj Ukrajini, izjavio je da ukrajinska vojska pribjegava terorističkoj taktici, krijući se tokom borbi iza civila kao ljudskog štita.

Lavrov je dodao i da ukrajinsko granatiranje nuklearke Zaporožje stvara rizik od nuklearne katastrofe, prenosi Tas.

“Kriminalni napadi na nuklearku Zaporožje koje izvode militanti kijevskog režima i dalje ostaju nekažnjeni, izazivajući rizik od atomske katastrofe”, istakao je ruski zvaničnik u Njujorku.

Gutereš: Ne nazire se kraj rata

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je da nema naznaka da će se konflikt u Ukrajini završiti u skorije vrijeme.

“Ruski rat u Ukrajini ne pokazuje znakove slabljenja. Najnoviji razvoj događaja je opasan i uznemirujući. To su sve dalji koraci od bilo kakvih perspektiva za mir”, kazao je Gutereš, prenio je TASS.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com