“NEMA POVLAČENJA, NEMA PREDAJE” Dva mjeseca štrajka radnika Crnogorskog Telekoma - Volim Podgoricu

“NEMA POVLAČENJA, NEMA PREDAJE” Dva mjeseca štrajka radnika Crnogorskog Telekoma

Pozdrav za 200 Spartanaca i Spartanki koji već dva mjeseca istrajavaju na odbrani naših mukom stečenih prava, poruka je Sindikata Telekoma Crne Gore.

” Pozdrav za istinske heroje Crnogorskog telekoma. Pozdrav kolege i koleginice, Pozdrav, Heroji! Nema povlačenja, nema predaje ” istakli su iz Sindikata.

Naime, radnici Telekoma već dva mjeseca štrajkuju jer tvrde da su vrijednosti zarada u CT-u zbog neusklađivanja zarada sa inflacijom u skladu sa Kolektivnim ugovorom od 2008.g. prepolovljene ” osim menadžmentu.

Prilikom jednog od protesta istakli su da je istina da se štrajkačkim zahtjevima čak i ne zahtijeva potpuno, već samo djelimično nadoknađivanje obezvrijeđenih zarada i to samo do procenta kojim bi se zarade za rad jednake vrijednosti izjednačile, što je inače zakonska obaveza poslodavca.

” Iz tog razloga su i odbili zahtjev Sindikata još iz juna za formiranje arbitraže za povećanjem cijene rada, iako su na arbritažni postupak bili obavezni po Kolektivnom ugovoru. Istina je da menadžment još od kraja prošle godine, vodi lažne pregovore bez interesa za postizanje dogovora, jer im je cilj bio i tada kao što je i sada poništenje Kolektivnog ugovora, eliminisanje socijalnog dijaloga i uloge Sindikata, kako bi prava zaposlenih sveli na krajnji minimum i na taj način uštedama na rašun zaposlenih ostvarili dodatan profit ” objasnili su tada iz odbora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com