NEVRIJEME U TIVTU: Vatrogasci iz automobila izvlačili putnike, obrušio se dio brda… - Volim Podgoricu

NEVRIJEME U TIVTU: Vatrogasci iz automobila izvlačili putnike, obrušio se dio brda…

Zbog poplave puta u usjeku kod Ina pumpe u Mrčevcu sinoć je kratko bila neprohodna i Jadranska magistrala

Radnici Komunalnog preduzeća Tivat, pripadnici Službe zaštite i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, te Komunalne policije danas su angažovani na otklanjanju posljedica nevremena i obilnih padavina koje su sinoć zahvatile Tivat i izazvale dosta problema.

Lokalni put Tivat – Radovići na potezu od kotorske raskrsnice prema Solilima koji je sinoć poplavio, još je neprohodan, mada se voda polako povlači.

2tv

foto: Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli

Sinoć je na poplavljenom kolovozu u vodi ostalo nekoliko automobila čije su putnike izvukli pripadnici SZS Tivat i DVD “Krtoli”.

Voda se jutros polako povlači ali je manji dio puta još pod njome dok ekipe Komunalnog nastoje da očiste sve odvodne kanale i rešetke.

3tv

foto: Služba zaštite i spašavanja Tivat

Ipak, najveći problem ovdje zbog kojeg put plavi je nivelacija terena jer su okolna imanja i zemlja u proteklom periodu devastirani nasipanjem velikih količina šuta i zemlje iz građevinskih iskopa a što su nesavjesnim građevinarima većinim uz naknadu, dozvolili sami vlasnici tih imanja.

Zbog poplave puta u usjeku kod Ina pumpe u Mrčevcu sinoć je kratko bila neprohodna i Jadranska magistrala, dok se na dio puta u mjestu Luka kod Lepetana obrušila veća količina zemlje sa obližnjeg brda, pa se i tamo moralo intervenisati mašinama na čišćenju makar jedne trake.

4tv

foto: Služba zaštite i spašavanja Tivat

Saobraćaj na tom mjestu gdje su inače, tri kolovozne trake, sada je regulisan privremenom saobraćajnom signalizavijom naizmjenično, dok ekipe Crnagoraputa u čijoj je to nadležnosti u potpunosti ne uklone odron.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com