NIKŠIĆ: U bolnici 23 kovid pacijenta, tri životno ugrožena - Volim Podgoricu

NIKŠIĆ: U bolnici 23 kovid pacijenta, tri životno ugrožena

Na bolničkom liječenju u Opštoj bolnici Nikšić trenutno se nalazi 25 pacijenata, od toga su 23 kovid pozitivna, a za troje se čekaju rezultati testa, kazao je direktor Ilija Ašanin.

On je istakao da su tri pacijenta životno ugrožena, dok su ostali stabilno. Dodao je da među zaposlenima niko nije zaražen, niti u samoizolaciji., piše RTCG.

“Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 25 pacijenata, od toga su 22 kovid pozitivna, a za troje čekamo rezultate testa. Imaju kliničku sliku osoba koje su pozitivne na virus korona. Svi su primljeni sa teškom kliničkom slikom, trenutno su tri pacijenta životno ugrožena, a ostali su stabilnih životnih parametara. Na Psihijatrijskoj klinici je još jedan pacijent zaražen koronavirusom i on je stabilno”, kazao je Ašanin.

Kako je objasnio, 12 pacijenata je iz Pljevalja, osam iz Nikšića i po jedan iz Podgorice i sa Žabljaka.

“Već imamo šest pacvijenata koji se nakon urađenih kontrolnih pregleda, CT snimanja i laboratorijske dijagnostike, osjećaju dobro. Imamo regresiju upalnih promjena. očekujemo da u narednim danima napravimo prvo testiranje i nadam se da će dio njih već u toku sljedeće sedmice napustiti Opštu bolnicu Nikšić kao izliječeni pacijenti”, dodao je on.

Nijedan pacijent koji je na liječenju, prema njegovim riječima, nije imao ranije kovid.

Kazao je da nema problema kada je riječ o medicinskom osoblju.

“Nemamo ni jednog zasposlenog Opšte bolnice Nikšić koji je Kovid pozitivan, što ukazuje da se sve mjere poštuju. To govori o visokom stepenu profesionalizma i organizovanosti nikšićke Bolnice”, kazao je Ašanin.

On je dodao da rade dva tima ljekara i zdravstvenih radnika s ozirom na to da je ovog puta više pacijenata na liječenju.

“I dalje smo ostali Opšta bolnica, odnosno odjeljenje za psihijatriju, namijenjeno za sve kovid pozitivne psihijatrijeske pacijente. Jednog takvog pacijenta već imamo sa primorja. On je stabilnih vitalnih parametara i dobro se osjeća”, kazao je Ašanin i dodao da ne očekuju komplikacije.

Kazao je da je bolnica planirana za 80 kreveta za kovid pozitivne pacijente.

“Što se tiče prostora, opreme, kadra nemamo problema. Niko nije na bolovanju, svi su na radnim mjestima i niko nije pokazao nerazumijevanje za ovu situaciju”, dodao je on.

Od medicinskog osoblja niko nije u samoizolaciji, zaključio je Ašanin.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com