NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ: Zelena agenda jedan je od stubova na kojima će počivati rad ministarstva

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović razgovarala je danas sa princem Nikolom Petrovićem Njegošem o budućem radu i politikama Ministarstva, kao i o zajedničkom angažmanu na projektima putem kojih bi se očuvala životna sredina i promovisala prirodna bogatstva Crne Gore.

“Zelena agenda jedan je od stubova na kojima će počivati rad ovog Ministarstva u narednom periodu, sa posebnim fokusom na klimatske promjene kao jednim od veoma važnih mjerila u Poglavlju 27”, saopštila je ministarka Novaković Đurović.

Prema njenim riječima, s obzirom na to da smo i Ustavom definisani kao ekološka država, ta odrednica bi trebalo da posluži kao lična karta Crne Gore i učinićemo sve u našoj moći da to i postane naš najpoznatiji brend”, izjavila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Princ Nikola Petrović Njegoš je ministarku upoznao sa projektom EKOMED 2021. Fondacije Petrović Njegoš, kojim se planiraju tehnološke inovacije u oblasti energije i upravljanja otpadom sa ciljem očuvanja životne okoline u Crnoj Gori, a posebno prirodnih zona na crnogorskoj obali.

“Ministarka se usaglasila da je ogroman izazov u oblasti upravljanja otpadom, stoga je svaki novi projekat i više nego dobrodošao, kao i saradnja sa institucijama, organizacijama i pojedincima”, navodi se u saopštenju.

Upoznala je princa Petrovića da se priprema Zakon o upravljanju otpadom koji će donijeti nova rješenja, posebno u pogledu kontrole i kaznene politike.

Ministarka Novaković Đurović i princ Nikola Petrović usaglasili su se da bi podršku i saradnju trebalo institucionalizovati kroz poseban pisani Sporazum.

“Sastanku je prisustvovao v.d.generalni direktor Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene Ljubiša Pavićević“, zaključuje se u saopštenju.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com