Nove taktilne staze uskoro na više lokacija u Podgorici - Volim Podgoricu

Nove taktilne staze uskoro na više lokacija u Podgorici

Glavni grad Podgorica raspisao je četvrti tender za nabavku i ugradnju taktilnih staza i upozoravajućih polja za lakše kretanje slijepih i slabovidih osoba, a iz Budžeta je za te namjene opredijeljeno 70.000 eura. Rok za dostavljanje ponuda je do 30. marta.

Izrada taktilnih staza za ovu godinu predviđena je na sledećim lokacijama:

Ulica Moskovka od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do ulice Ljubljanske (do Kliničkog centra Crne Gore, računajući i 2 autobuska stajališta kod KCCG i ispred zgrade Vektra ) – ukupna dužina linijskih staza 510m i 66 komada upozoravajućih – ukupno 539,40m.

Ulica Mila Radunovića od Ministarstva unutrašnjih poslova (zgrada Limenka) do kancelarije Organizacije slijepih za Podgoricu, Kolašin i Danilovgrad – ukupna dužina linijskih staza 225m i 22 komada upozoravajućih – ukupno 234,90m.

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, pored Kraljevog parka od Ulice Kralja Nikole do Ulice bratstva i jedinstva – ukupna dužina linijskih staza 265m i 12 komada upozoravajućih –ukupno 270,40m.

“Podsjećamo, Glavni grad je tokom prethodnih godina postavio oko 3.400 m taktilnih staza vodilja i upozoravajućih polja za lakše kretanje slijepih i slabovidih osoba, ćime je pokriven uži centar grada, a tokom ove godine biće postavljeno još cca 1.045,00 metara”, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada.

Takođe, određivanje prioritetnih trasa za postavljanje staza se radi u saradnji sa Organizacijom slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com