Novi autobusi na ulicama Podgorice - Volim Podgoricu

Novi autobusi na ulicama Podgorice

U Podgorici od danas saobraćaju novi autobusi, a do 5. jula vožnja njima biće besplatna.

“Ovo je samo prvi korak. Nastavljamo modernizaciju sistema javnog prevoza u našem gradu”, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Građani Podgorice danas imaju mogućnost da se upoznaju sa funkcionisanjem dvije nove linije – linijom 20 koja će saobraćati od salona Renault Alliance-a u Donjoj Gorici do mosta na Zeti u Rogamima, kao i linijom 21 koja će saobraćati od Bulevara Georija Žukova na Zabjelu do hotela Balkan na Zlatici.

U nedjelju će početi da saobraćaju još dvije linije –  linija 18 čija trasa je od Bulevara Miloša Rašovića na Tuškom putu do Univerizitetskog centra u City kvartu i linija 19 od reciklažnog dvorišta na Koniku do Hotela Resurs u Bloku VI.

Od poneđeljka sve četiri linije saobraćati istovremeno, u skladu sa utvrđenim redom vožnje.

Glavni grad je samostalno finansirao nabavku prvih 16 autobusa, za šta je izdvojeno dva miliona eura. Novi autobusi su klimatizovani, moderni, savremeni, te prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom. Nabavka autobusa je važan segment projekta modernizacije javnog prevoza u Podgorici i pored uređenja linijskog prevoza i autobuskih stajališta, afirmacije i promocije alternativnih vidova saobraćaja, predstavlja veoma važan korak na putu osavremenjivanja i podizanja kvaliteta života u glavnom gradu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com