Novo gradsko groblje na Ćemovskom polju u funkciji, može početi sahranjivanje novoj lokaciji - Volim Podgoricu

Novo gradsko groblje na Ćemovskom polju u funkciji, može početi sahranjivanje novoj lokaciji

Izgradnja novog gradskog groblja jedan je od najznačajnijih projekata koji je započet u mandatu aktuelne gradske uprave. Srđan Miljanić, vd direktora Podgebnih usluga, ističe da je zahvaljujući odgovornom odnosu i pravovremenoj reakciji uprave ovog preduzeća i uprave Glavnog grada, Podgorica riješila jedno od gorućih pitanja – obezbjeđivanje novih grobnih mjesta. Opredjeljivanjem lokacije novog gradskog groblja 2020. godine, a potom izradom projekta, te započinjanjem radova na izgradnji, riješeno je pitanje sahranjivanja za narednih nekoliko decenija.

On je podsjetio da se trenutno izvode radovi na izgradnji prve faze novog gradskog groblja na Ćemovskom polju površine 296.000 m2, te istakao da je ono čak tri puta veće od gradskog groblja „Čepurci“ koje je formirano šezdesetih godina prošlog vijeka.

Miljanić je kazao da je ukupan broj grobnica na novom gradskom groblju 18.412, sa 39.369 grobnih mjesta, te istakao da je u ovom trenutku izgrađeno je 218 grobnica, 68 parking mjesta od ukupno planiranih 219, kao i pet od deset kapela, te da su planirani i brojni drugi sadržaji.

„Želio bih da istaknem da su stvorene pretpostavke za korišćenje novog gradskog groblja i da u narednim danima može početi sahranjivanje novoj lokaciji. Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, vrijednog preko dva miliona eura, Podgorica se neće suočavati sa problem nedostatak grobnih mjesta kako danas, tako ni tokom naredih decenija“, zaključio je Miljanić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com