NSD ODGOVORIO DPS-u Nikšić: Još mnogo godina će se obilježavati pobjeda na Grahovcu koliko god to vama smetalo - Volim Podgoricu

NSD ODGOVORIO DPS-u Nikšić: Još mnogo godina će se obilježavati pobjeda na Grahovcu koliko god to vama smetalo

Crna Gora se vraća sebi i još mnogo godina će se obilježavati pobjeda na Grahovcu koliko god to njima smetalo, saopštili su iz Nove srpske demokratije (NSD) u reagovanju na navode OO DPS Nikšić.

DPS Nikšić i njihove dvije portparolke, po njihovim riječima, imaju “veliki problem sa svijetlom i časnom istorijom Crne Gore i Nikšića”.

“To što su oni izdali tu istoriju ne znači da imaju pravo da drže lekcije onima koji se nisu odrekli svojih predaka i koji evo 165 godina proslavljaju veliku pobjedu na Grahovcu koje se DPS i njegove dvije portparolke ne bi ni sjetili da je predsjednik opštine nije obilježio sa narodom. Prećutkivali su godinama Grahovac i pregnuće Crnogoraca i Hercegovaca zato što je Grahovac uvijek istican kao osveta za Kosovski boj 1389. godine o čemu govore i stihovi kralja Nikole: Ma Grahovac sve završi, naš Grahovac čudo novo, on osveti zlo i pokor što se sluči na Kosovo”, saopštili su iz NSD.

Iz NSD da ih ne čudi što DPS Nikšić i njihove dvije portparolke ne znaju “ove stihove kao što se i čude kako je u crnogorskom godišnjaku Orliću pisao Nićifor Dučić o Grahovcu i šta on znači za čitav srpski narod”.

“Isto tako pokazuju da ne znaju stanje u tadašnjoj Knjaževini Crnoj Gori i Brdima niti znaju da je Danilo Petrović tada bio knjaz Crne Gore i Brda. Takođe ne znaju ni za najveći pravni akt kod nas toga vremena Zakonik knjaza Danila iz 1855. godine (prije bitke na Grahovcu) u čijem se 92. članu kaže: I ako u ovoj zemlji nema nikakve druge narodnosti do jedine srbske i nikakve druge vjere do jedine pravoslavne istočne, to opet svaki inoplemenik i inovjerac može slobodno živiti i onu slobodu i onu našu domaću pravicu uživati kako i svaki Crnogorac i Brđanin što uživa. Tako da ova velika pobjeda je ostvarena od strane srpskog naroda jer je jasno naznačeno da su Crnogorci i Brđani Srbi a to su bili i Hercegovci koji su se borili na strani vojske velikog vojvode Mirka Petrovića Njegoša u ovom velikom boju”, dodaju iz NSD.

Ovim putem, zamolili su DPS Nikšić i njegove dvije portparolke da se, kako kažu, “više ne brukaju i da im niko nije kriv što oni ne obilježavaju velike bitke iz vremena Petrovića i što su se odrekli srpske tradicije i srpskog identiteta”.

“Neka pročitaju Gorski vijenac, Zakonik knjaza Danila, djela knjaza i kralja Nikole i neka se sami uvjere da predsjednika opštine Nikšić mrze samo zato što on baštini svijetlu tradiciju Petrovića a oni su je prodali i izdali obmanjujući javnost da se tako može voljeti svoja zemlja. Crna Gora se vraća sebi i još mnogo godina će se obilježavati pobjeda na Grahovcu koliko god to njima smetalo”, zaključili su iz NSD.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com