Obavještajno bezbjednosni sektor da prikupi podatke o korupciji - Volim Podgoricu

Obavještajno bezbjednosni sektor da prikupi podatke o korupciji

Na sjednici kojom je predsjedavao koordinator Biroa i ministar pravde, Marko Kovač date su smjernice organimobavještajno bezbjednosnog sektora da delegiraju predstavnike koji će biti članovi međuresornih timova, koji će postupati u oblastima teškog i organizovanog kriminala, koje su definisane kao nacionalni prioriteti.

” Utvrđena je obaveza organa obavještajno bezbjednosnog sektora da inteziviraju aktivnosti na prikupljanju podataka o korupciji u javnom sektoru, sa posebnim fokusom na identifikaciju i utvrđivanje povezanosti sa članovima organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnim licima.

Zaključeno je i da treba nastaviti sa aktivnostima usmjerenim na identifikaciju i neutralisanje stranog uticaja, kao i da u narednom periodu treba preduzeti dalje korake na zaštiti kritične infrastrukture i ključnih podataka od različitih oblika sajber napada.

U cilju dalje koordinacije rada organa obavještajno bezbjednosnog sektora, biće intenzivirane aktivnosti Biroa za operativnu koordinaciju- navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com