Obustavljeni započeti postupci izbora državnih tužilaca - Volim Podgoricu

Obustavljeni započeti postupci izbora državnih tužilaca

Tužilački savjet odlučio je, na elektronskoj sjednici, da se obustavi započeti proces izbora državnih tužilaca u skladu sa, kako je saopšteno, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu, koji je stupio na snagu 19. juna.

ADŽIĆ: Spajić i Milović mijenjaju zakon koji je omogućio izbor Novovića i vraća norme po kojima su mafija i Katnić gospodarili Tužilaštvom

U saopštenju se navodi da je obustavljen postupak izbora tri državna tužioca u Vrhovnom državnom tužilaštvu, četiri u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kao i postupak izbora jedanaest državnih tužilaca u osnovnim državnim tužilaštvima na nivou Crne Gore.

Obustavljen je i započeti postupak izbora jednog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

“Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu propisano je da se započeti postupci izbora državnih tužilaca koji napreduju, postupci izbora rukovodioca državnih tužilaštava i postupci izbora državnih tužilaca u osnovnom državnom tužilaštvu, koji do dana stupanja na snagu ovog zakona nijesu okončani, obustavljaju po sili zakona”,  kaže se u saopštenju Tužulačkog savjeta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com