Od danas JAVNA UPRAVA radi od 7-15h, oni su ZADOVOLJNI, a građani? - Volim Podgoricu

Od danas JAVNA UPRAVA radi od 7-15h, oni su ZADOVOLJNI, a građani?

Od danas, zaposleni u organima javne uprave rade od 7 do 15 sati, što im predstavlja, kako kažu za TVCG, pravo olakšanje.

Novom radnom vremenu najviše se ipak raduju roditelji, koji će od danas imati mnogo više vremena, koje će moći da provedu sa svojom djecom.

Ništa neobično. Tako prvi radni dan po novom vremenu doživljava majka trogodišnje Lane, Vesna Simonović, koja radi u Ministarstvu javne uprave.

Buđenje je i njoj i suprugu koji je takođe državni službenik, ali i djevojčici lako palo, pa su bez problema kćerku poveli u vrtić i nastavili sa radnim obavezama.

“Konkretno ja sam se obradovala ovom novom radnom vremenu, jer svakako svi ranije ustajemo, možda da kažem mališanima će biti malo neobičnije dok ne naprave neku adaptaciju da ranije dolaze na spavanje kako bi ranije mogli da ustaju, ali što se tiče roditelja koji imaju obaveze, ja smatram da je ovo pravi potez Vlade Crne Gore”, rekla je Simonović.

Novo radno vrijeme priželjkivala je većina državnih službenika, i to ne bez razloga. Pored efikasnosti i ekonomičnosti, veliki razlog je organizacija porodičnog života. Sada će, kaže Vesna, zaposleni moći da predahnu.

“Definitivno, sa predhodnim vremenom koje je trajalo do 17 sati djeca su imala nedostatak možda boravka u prirodi, naročito u toku zimskih dana gdje smo eventualno koristili te dane vikenda kada imamo mnoge obaveze da završimo, mimo tog druženja u prirodi”, navela je Simonović.

Sada će imati više vremena za druženje sa djecom i njihovo vaspitanje, ali i mnoge vannastavne aktivnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com