Odbornice SNP-a u Herceg Novom napustile partiju - Volim Podgoricu

Odbornice SNP-a u Herceg Novom napustile partiju

Donedavno članice Glavnog odbora SNP CG i odbornice u hercegnovskom lokalnom parlamentu Slavica Božović i Milica Kostić napustile su tu partiju, prenio je RTHN. U Skupštini opštine Herceg Novi zadržaće mandate i nastupaće kao nezavisne odbornice, potvrdile su za RTHN. Istupanje iz partije uslijedilo je nakon neslaganja sa odlukom Glavnog odbora o ulasku u manjinsku Vladu.

“Kao što je poznato, na posljednjoj sjednici GO SNP Crne Gore, u cjelosti smo prenijele stav i zastupale jednoglasnu odluku OO SNP Herceg Novi, a koja se tiče neslaganja sa predlogom ulaska SNP-a u manjinsku Vladu. Ostali članovi iz Herceg Novog, koji su bili dužni da zastupaju odluku svog OO nisu to uradili, već su zastupali lične stavove i interese, bazirane na interesima rukovodeće strukture partije. Iskreno govoreći, sve to jasno ukazuje na postojanje političke korupcije u redovima SNP. Isto tako, istupanje u javnosti netačnim izjavama u ime časnih i poštenih članova SNP-a naveo nas je na jedinu ispravnu i moguću odluku, koju u trenutku sve prisutnijeg javnog posrnuća SNP-a možemo donijeti, a to je istupanje iz partije”, navele su Božović i Kostić, a prenosi RTHN.

Kako su istakle, ne želeći da budu dio te priče, a budući da u opštini Herceg Novi zauzimaju funkcije odbornica u lokalnom parlamentu, iskoristiće zakonsko pravo da zadrže mandate.

“I da nastupamo ubuduće u svojstvu nezavisnih odbornica, čime ćemo zaštititi svakog iskrenog i poštenog člana SNP-a u Herceg Novom”, navele su u izjavi Božović i Kostić.

Slavici Božović juče je verifikovan mandat u SO Herceg Novi.

Socijalistička narodna partija imala je dva odbornička mandata u okviru koalicije „Za budućnost Herceg Novog i Boke“ i sada je ostala bez svojih predstavnika u lokalnom parlamentu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com