Odluka o otkazu Radoviću tajna do ponedjeljka - Volim Podgoricu

Odluka o otkazu Radoviću tajna do ponedjeljka

Inspektor je donio odluku u vezi sa predlogom za odlaganje izvršenja rješenja o davanju otkaza direktoru TU Montenegra Saši Radoviću, ali ta odluka još nije dostavljena toj kompaniji i nismo u mogućnosti da upoznamo javnost sa sadržinom, sve dok subjekt nadzora ne bude upoznat sa njom, kazali su “Danu” iz Uprave za inspekcijske poslove.

Oni su trebali da odluče o zahtjevu TU Montenegra da se izvršenje rješenja, odnosno davanje otkaza Radoviću, odloži do odluke drugostepenog organa, odnosno Ministarstva rada i socijalnog staranja.

” Očekujemo da odluka inspektora bude dostavljena subjektu nadzora u ponedjeljak, 20. marta “, saopštili su iz UIP-a.

MRSS odluku o Radoviću može da donese najdalje u roku od 45 dana.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja su nam juče kazali da je u nadležnosti tog resora, između ostalog, i vođenje drugostepenog upravnog postupka, odnosno postupanje po žalbama izjavljenim na akte Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju rada.

” U tom pogledu, resorno ministarstvo primjenjuje odredbe Zakona o upravnom postupku, koji je kroz član 130 propisao da se rješenje po žalbi mora donijeti i dostaviti stranci najkasnije u roku od 45 dana od dana prijema žalbe. U konkretnom slučaju, predmetna žalba još nije zaprimljena u ovom ministarstvu, te u momentu kada bude pristigla na postupanje, isto će biti zasnovano na pravilnoj primjeni pozitivnopravnih propisa, objektivno i nepristrasno, a u zakonom predviđenom roku “, saopštili su iz MRSS-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com