Opravdano ekonomsko povezivanje Crne Gore i Bugarske

Ekonomsko povezivanje Crne Gore i Bugarske opravdano je s obzirom na rast interesovanja bugarskih turista, kojih je u prva četiri mjeseca ove godine bilo 15 odsto više, ocijenjeno je na potpisivanju Sporazuma o saradnji u turizmu.

Sporazum, koji su u Herceg Novom potpisali crnogorski i bugarski ministri turizma Branimir Gvozdenović i Nikolina Angelkova, predviđa formiranje mješovite komisije zbog otvaranja trećih dalekih tržišta, zajedničkog kreriranja novih aranžmana, razvoja viskog turizma i uključivanja sjevera Crne Gore, prenosi Radio Jadran.

Gvozdenović je kazao da će se uspostavljanjem čarter linija između Sofije i Podgorice povećati razmjena turista i mogućnost ulaska bugarskog kapitala u Crnu Goru.

„Računam da će Sporazum dodatno podstaći aktivnsoti koje su vezane za inovativna rješenja u turizmu. Crna Gora je prepoznata u Bugarskoj kao zemlja koja u kratko vrijeme uspjela da dovede najbolje svjetske brendove, kao što su Hilton, Regent, Aman i One&Only“, rekao je Gvozednović.

On je dodao da su iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma bugarskim partnerima poslali kompletnu dokumentaciju, kako bi isprovocirali bugarski kapital za određene projekte u Crnoj Gori.

Angelkova je potvrdila da će mješovita komisija dvije zemlje početi sa razmjenom informacija na polju kulturnog, istorijskog turizma i filmske industrije.

Komisija će razmotriti mogućnosti direktnih letova od Sofije do Podgorice i formiranje zajedničkih turističkih paketa za udaljena tržišta, kao što su Kina, Japan i Južna Koreja.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com