Osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije: Suđenje Kašćelanu odloženo za 24. septembar

Suđenje Slobodanu Kašćelanu za zelenašenje izvršeno na organizovan način i ostalim okrivljenim za stvaranje kriminalne organizacije, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Nastavak suđenja zakazan je za 24. septembar, saopštila je samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

“Nisu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa jer u odnosu na okrivljenog koji se nalazi u u bjekstvu Miloša D. Radonjića, nijesu ispunjeni uslovi da mu se sudi u odsustvu”, navela je Muzurović.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove. Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

(Vijesti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com