OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU: Kadići se predali policiji nakon skoro tri mjeseca - Volim Podgoricu

OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU: Kadići se predali policiji nakon skoro tri mjeseca

Nakon skoro tri mjeseca skrivanja i bjekstva od pravosudnih organa, Kemal Kadić (46) i Mirza Kadić (22), oba iz Bijelog Polja, osumnjičeni za razbojništvo nad Amarom Karalićem, predali su se juče u Centru bezbjednosti Podgorica, potvrdila je „Vijestima“ advokatica Maja Turković, punomoćnik oštećenog Amara Karalića.

Krajem juna, Ilija Pavlović (34) iz Budve uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa Kemalom Kadićem i Mirzom Kadićem, napali Karalića, Blaža Petrića i Vasilija Ojdanića, na parkingu u Budvi, kada su od njih oduzeli mobilne telefone i novac.

“Okrivljeni Kadić Kemal i Kadić Mirza, koji su bili u bjekstvu i za kojima je bila raspisana interpolova potjernica, nakon tri mjeseca skrivanja i bjekstva od pravde, dana 18.09.2023. godine predali su se policiji, nakon čega su sprovedeni Visem državnom tužiocu u Podgorici na saslušanje. Tužilac je, nakon što ih je saslušao, istima odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata zbog krivičnog djela razbojnistvo iz člana 242 stav 4 u vezi stave 2 i 1 Krivičnog zakonika Crne Gore. Okrivljeni će u zakonskom roku biti sprovedeni sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji će odlučivati o osnovi za određivanje pritvora”, izjavila je advokatica Turković.

Kako saznajemo, okrivljeni Ilija Pavlović se nalazi u pritvoru po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici od 28. juna, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com